HOME nylon kousen, panty, mode, pantys, pantyhose, Nylon Stockings, jolita, bix
                           
                           
 

 

 

 

 

 Op 15 mei 1940 ging het eerste paar nylonkousen over de toonbank. Een mijlpaal, want voortaan zouden vrouwenbenen in de damesmode de sensuele plaats krijgen die ze verdienen.

 Fabrikanten waren al lang op zoek naar een fijn, transparant materiaal voor dameskousen. Toen chemicus Wallace H. Carothers in opdracht van de Amerikaanse garen- en vezelfabrikant DuPont het nylon uitvond, was de fijne kous meteen een feit.

 Toch zou het nog duren tot 1945 voor de nylonkous voet aan wal kreeg in Europa. De eerste exemplaren werden meegebracht door de Amerikaanse soldaten.

 In de jaren vijftig nam de nylonkous een hoge vlucht:overal in Europa werden fabrieken opgericht die zich specialiseerden in de productie van luxe nylonkousen.

 

 

 

             

Minirok en panty

Eind de jaren zestig wordt de minirok een modehit. Nylons met jarretelhouders vallen niet te rijmen met superkorte rokken. Nylons met een transparant broekje eraan bieden een uitkomst: de panty is geboren. Het woord panty is een afkorting van 'pantyhose', letterlijk broekkous. De panty wordt zo'n succes dat hij in twee jaar tijd een marktaandeel van 90 procent verovert.

Kousenfabrikanten doen het in de sixties uitstekend.

 

Ga naar verpakkingen van nylons en panty's

De verleiding

Nylonkousen, of ze nu opgehouden worden door jarretels of hold-up's (ook wel aangeduid met stay-up's) zijn pareltjes van charme en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van teen tot boord. Het zien ervan prikkelt een gezonde man terwijl het zien van een panty het tegendeel bewerkstelligt.
Wanneer in een intieme situatie het boord van een nylonkous zichtbaar wordt dan gaat de hartslag aanzienlijk omhoog maar het betekent ook aan dat er geen beperking is voor verdere mogelijke intimiteiten.

 

 

                                                                                     (foto aanklikken)

 

1964

1966

1966

1968

1969

1971

1971

1968

 

1971

1965

1967